Meisjes D 1 jeugd van H.V. Holten blijft verrassen!

Meisjes D 1 jeugd van HV Holten speelt vanaf januari in de 2e klasse. Holten begon daar met een19-17 winst op de no.4, CVO. Vorige week werd laagvlieger Schalkhaar in eigen huis ruim met 11-20 ook verslagen. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Zwartwoud/Kwiek D 2 in Raalte op het programma. Dit team staat op een gedeelde 2e - 3e plaats, dus was het de vraag wat Holten daar kon bieden. Holten startte te afwachtend en Kwiek nam binnen 5 minuten een 4-0 voorsprong. Gelukkig gooiden de meiden daarna de schroom van zich af en kwamen ze met mooie aanvallen bij 5-5 op gelijke hoogte. In de laatste 5 minuten voor rust miste Holten enkele goede kansen, maar zag het - tot verbazing van de meiden van Kwiek – kans een verdiende 7-8 voorsprong te nemen! Na rust stond de verdediging van Holten als een huis. Kwiek probeerde van alles om de Holtense defensie te passeren, maar dit lukte slechts 1x(!) in de 2e helft. Aanvallend liet Holten opnieuw zien goed te kunnen combineren, maar werden niet alle uitgespeelde kansen benut. Daardoor bleef de eindstand op 8-11 steken, maar kan Holten terugkijken op een prima prestatie! Het team staat na 3 wedstrijden nu al 7e in deze 2e klasse. De jeugdcompetitie ligt nu 2 weken stil. Op 24 februari spelen de meiden thuis tegen SC Klarenbeek D 1, dat 1 plaats boven hun staat. Een mooie kans om de zegereeks voort te zetten en voor het publiek om naar deze meiden te komen kijken……

Meisjes D 2 speelde in Schalkhaar een 4 punten wedstrijd tegen het D 2 team van deze vereniging. Het werd een spannende wedstrijd waar in beide teams niet veel voor elkaar onder deden. Met hard werken en soms mooie aanvallen wist Holten bij rust een 7-8 voorsprong te nemen. Ook na rust bleef het spannend en scoorden beide teams om en om. Het harde werken van Holten werd beloond, want de voor rust genomen voorsprong werd vast gehouden. Een mooie 13-14 overwinning was beloning voor de goed inzet.

Meisjes C 1 ging naar Heeten dat 3e staat in de 1e klasse. Holten trad opnieuw aan met een aantal gastspeelsters uit de D jeugd. Heeten zette veel druk en speelde met veel balsnelheid. Holten kwam niet goed uit de verf en trof het ook niet met enkele beslissingen van de man in het zwart. Al met al leidde dit tot een 11-3 stand bij rust. In de 2e helft speelde Holten beter en had het meer grip op het spel van Heeten. Daardoor werd het een meer gelijkwaardige wedstrijd. Heeten was een maatje te groot, maar wist in de 2e helft slechts 2 treffers meer te scoren dan Holten (6-4). Eindstand 17-7.

Meisjes E 1 was te gast in Broekland. Op papier was al de verwachting dat dit een hele zware wedstrijd zou kunnen worden tegen een team dat uit 2e jaars E jeugd bestaat. De eerste 10 minuten wist Holten prima aan te haken, maar was het verschil al zichtbaar. In de 2e helft werd het fysieke verschil (lengte en kracht) maar ook het spelniveau duidelijk. Dapper gestreden en met rode blosjes op de wangen was de teleurstelkling van de nederlaag met 22-8 toch te voelen. Volgende wedstrijd beter.

Meisjes F 1 speelde de wedstrijden in toernooivorm in Klarenbeek. In de eerste wedstrijd tegen Schalkhaar was Holten goed op dreef. Door goed samenspel en mooie doelpunten won Holten met 3-1. In de tweede wedstrijd tegen Achilles was duidelijk zichtbaar dat dit team balvaster was. Holten maakte de nodige afspeelfouten en verloor met 6-1. De laatste wedstrijd tegen CVO was spannend. Het ging gelijk op maar door een iets betere verdediging won Holten