Inhaalrace dames 1 lukt net niet

Afgelopen zaterdagavond was HCL uit Groessen in sporthal 't Mossink de tegenstander van het 1e team van Holten. HCL stond op negende plek en Holten op de elfde. Gezien de stand op de ranglijst en het feit dat de Holtense handbaldames de laatste tijd redelijk spelen, was Holten toch enigszins optimistisch over een goede afloop.

De start voor Holten was erg hoopvol, want na 5 min ging Holten met 4-1 aan de leiding door 2 treffers van cirkelspeelster Julia Hanevelt en doelpunten vanuit de hoek door Famke Ulfman en Luca Veldmaat. Halverwege de eerste helft was de stand weer in evenwicht 8-8. De Holtense defensie had hierna steeds meer moeite met het snelle en bewegelijke handbalspel van HCL, zodat Groessenaren met een kleine voorsprong de rust ingingen 12-14.

Na de pauze leek HCL de winst in de door Houtzagerij Wansink gesponsorde wedstrijd naar zich toe te trekken 16-21, ondanks een treffer uit een snelle break van Ilse Klaasses en onderhands schot van Karlijn. Tien minuten voor tijd was de stand 17-23 en leek er voor HCL nog geen vuiltje aan de lucht. Maar hierna toonden de Holtense dames hun ware karakter en kwamen bijzonder sterk terug. Keepster Riëlle Pinkert was in die fase nauwelijks te passeren. De opbouwsters Lisan Aanstoot en Anne Rechterschot scoorden in de slotminuten beiden zelfs drie keer. Met nog een minuut op de klok ging Holten bij de stand 23-24 1 op 1 spelen, maar de verdiende gelijkmaker, zeker op basis van wilskracht, bleef uit.

Komende zaterdagavond 23 maart om 19:15 uur spelen de Holtense dames de Sallandse Heuvelrug derby in sporthal De Veldkamp in Haarle tegen 100% Haarle.

Scores Holten: Karlijn 6, llse Klaasses 4, Lisan Aanstoot 3, Anne Rechterschot 3, Rikke Drenth 2, Julia Hanevelt 2, Famke Ulfman 2, Luca Veldmaat 1