Dames 2 KAMPIOEN

2023-04-06

Het is zaterdagavond, 18.00 uur Holten dames 2 maakt zich op voor dè wedstrijd tegen CVO dames 3. Bij gelijk spel of winst zou het kampioenschap van ons zijn. Waar het ons vorige week uit tegen Brummen niet lukte om kampioen te worden, waren wij er vandaag extra op gebrand het nu wel tot een succes te volbrengen. Het was dan ook fijn beginnen met een volle sporthal en alle koppies stonden in dezelfde richting.

In de eerste helft begonnen we voortvarend en namen een kleine voorsprong. Dit kwam mede door focus in de aanval, waardoor wij onze aanvallen volop konden benutten. Echter lukte het ons niet om CVO van ons af te schudden. Met name de acties van hun linker opbouwster bleken voor ons moeilijk te stoppen. Gelukkig kwamen wij wel telkens met een antwoord en gingen wij de rust in met een 14-10 voorsprong.

In de rust besproken we dat er in de defensie meer met de bal mee geschoven moest worden en dat er in de aanval meer tijd genomen mocht worden. Ook zouden we starten met mandekking op hun opbouwster. Zo gezegd, zo gedaan. Door de mandekking op hun opbouwster kwam CVO er wel wat moeizamer door, maar het had uiteindelijk voor ons niet het beoogde resultaat, dus toch maar terug gezakt naar een 6-0 defensie. Gelukkig werden onze aanvallen wel beter opgezet wat resulteerde in betere kansen. Hierdoor konden we uitlopen naar een royale voorsprong van 23-13. In het laatste kwartier kwamen er toch nog wat schoonheidsfoutjes om de hoek kijken waardoor CVO weer wat grip kreeg op de wedstrijd, maar deze omslag kwam voor hen helaas te laat. Wij verlieten het veld als echte KAMPIOENEN met 29-23 winst!

Na de huldiging en de nodige drankjes/hapjes bij Bjorn zijn we goed doorgezakt bij de Kelderklasse en daar doorgegaan tot in de late uurtjes, waardoor we met trots kunnen zeggen: 'WIJ ZIJN KAMPIOEN!'

Else en Lisan, bedankt voor het meedoen!