Holtense handbaldames spelen in bekerwedstrijd tegen HHZD wel prima

Afgelopen donderdagavond stond voor dames 1 van handbalvereniging Holten de bekerwedstrijd op het programma tegen het Heinose HHZD. In verband met het door schoolexamens niet beschikbaar zijn van de vertrouwde sporthal 't Mossink in Holten werd er nu gespeeld in sporthal de Belte in Nieuw Heeten. In de reguliere competitie verloor Holten 2 maal kansloos en met een groot verschil van HHZD.

In deze bekerwedstrijd liet Holten van begin af aan zien dat dit keer wel rekening gehouden moest geworden met een strijdbaar Holten, waarbij Meike Veldmaat na langdurige afwezigheid ook weer wat wedstrijdritme kon opdoen. Na 10 minuten bracht Julia Hanevelt vanaf de cirkel Holten met 6-4 aan de leiding. Halverwege de 1e helft was de stand weer in evenwicht 8-8. Het bleef een spannende wedstrijd, waarbij Holtense goalie Amber Klumpers hele goede reddingen verrichtte. Doordat beide teams veelal de break hanteerden, zag het publiek een snelle wedstrijd, waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Wat ook bleek uit de ruststand van 14-14.

Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Wel scoorde Holten door Famke Ulfman en Karlijn meer vanuit de hoek. Halverwege de 2e helft was de stand weer gelijk 20-20. Hierna werd het Holtense team wat slordiger en zette HZZD aan voor een slotoffensief. Vijf minuten voor tijd was de stand 21-26 en was de wedstrijd beslist. De uitblinkster aan Holtense kant Anne Rechterschot bracht door een benutte strafworp de eindstand van 23-27 op het scorebord. Door deze relatief kleine nederlaag is Holten in het bekertoernooi uitgeschakeld.

In augustus gaat dames 1 zich weer voorbereiden op het nieuwe seizoen, waar Holten weer opnieuw mag uitkomen in de 1e klasse van het Nederlands Handbal Verbond.

Scores Holten: Anne Rechterschot 6, Karlijn 4, Ilse Klaasses 4, Julia Hanevelt 3, Famke Ulfman 3, Marloes Ulfman 2, Lisan Aanstoot 1.