Dames 2 blijft koploper na 2 keer winst

Achilles 2 – Holten 2

Op dinsdag 29 maart reisden de dames van HV Holten dames 2 af naar Apeldoorn voor de wedstrijd tegen Achilles dames 2. Achilles was thuis nog ongeslagen en wij waren ze nog niet tegengekomen in de competitie. Er heerste dus een gezonde spanning. Omdat wij zelf twee speelsters misten Pauline en Floor, kwamen Michaëla en Mare ons versterken. Dat liet Mare goed weten, want zij opende gelijk de score! In de 1e helft waren we behoorlijk aan elkaar gewaagd en m.n. door het goede binden van onze dekking bleef Achilles kansen creëren. Gelukkig wisten wij ook bij hen het net te vinden, en mede door doelpunten van Romee, Aniek, Rikke, Michaëla, Luca en Mare gingen we de rust in met een 9-11 voorsprong. In de rust besproken dat Achilles nog teveel ruimte kreeg aan de cirkel en dat wij nog meer moesten schuiven en sluiten, zodat we hen zouden forceren uit de 2e lijn af te ronden. Zo gezegd, zo gedaan. De dekking stond als een huis en Achilles kwam er steeds minder vaak doorheen. Ook bleven wij aanvallend punten scoren, zowel uit de 1e als uit de 2e lijn. Dit resulteerde in een glansrijke overwinning van 16-27 waar we meer dan trots op kunnen zijn, zeker sprekend over de dekking! De punten gingen mee naar Holten. Doelpunten: Aniek en Romee elk 5, Elise en Mare elk 4, Michaëla en Rikke elk 3, Luca, Meike en Anke elk 1.

Holten 2 – Heeten 3

Op zondagmorgen werd deze derby al om 11:00 uur gespeeld. Heeten had een “zware” avond en nacht gehad en waren dus niet het meest fris en fruitigste team waartegen gespeeld moest worden. In de beginfase nam Holten al snel een ruime voorsprong. Romee en Aniek lieten meteen hun scorend vermogen zien. Langzamerhand kwam Heeten ook beter bij de les en er ontspon zich een leuk maar ook stevig duel, waarbij scheidsrechter Stefan Jansen regelmatig een gele kaart of een 2 minuten straf moest uitdelen. In de 2e helft lieten de zussen Luca en Meike dat zij de break out goed beheersten. Vanuit de hoek scoorde Rikke en Floor een aantal malen. Aangezien ook Alana de hele wedstrijd prima keepte, won dames 2 ruim van Heeten: 31-19. Door deze overwinning is dames 2 koploper met 2 punten voorsprong op CVO 3 en 4 punten op Voorwaarts 3, dat 2 wedstrijden minder dan Holten heeft gespeeld. Komende zondag spelen de dames in en tegen Wijhe.