B jeugd doet goede stap richting kampioenschap

Dames B 1 werd vorig weekeinde blij verrast door de nederlaag van medekoploper ABS uit bij Haarle. Zelf moesten de dames zaterdag ook uit naar Haarle, dus ze waren gewaarschuwd! Ondanks de eerdere winst was Holten op haar hoede. Dat bleek achterafgezien ten onrechte. Holten was op alle fronten veel sterker dan de gastvrouwen. Zowel aanvallend als verdedigend stond het bij Holten prima. Dit leidde tot een verdiende alleszeggende 10-29 overwinning. Holten heeft nu 26 punten; evenveel als ABS, maar dat team heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Dames B 2 speelde uit tegen HHZD 2. Thuis waren beide teams aan elkaar gewaagd en dat was nu ook het geval. Holten ging uitstekend van start en leidde in de eerste helft zelfs met 0-5. Daarna kwam HHZD terug, maar bij rust had Holten nog steeds 1 doelpunt voorsprong. In de 2e helft ging het lang gelijk op, maar in de slotfase liet Holten het toch nog lopen. Holten scoorde nog wel 2x in de slotfase maar bleef op een 14-13 eindstand steken.

Meisjes C 1 moest door blessures zonder wissels en met deelname van 2 D speelsters aantreden tegen en in Zwolle. Dit bleek geen enkele belemmering voor het team. Holten werkte har en speelde vol inzet. Dat werd beloond en Holten kon tevreden met een 16-23 overwinning terug naar huis.

Meisjes C 2 moest opnieuw tegen Haarle spelen. Holten had een lastige start en keek al snel tegen een achterstand aan. Vooral de snelle breaks van de thuisploeg Haarle waren een plaag voor Holten. Ondanks mooie aanvallende combinaties en fraaie scores van Holten ging de wedstrijd ruim met 38-15 verloren.

Meisjes D 1 Speelde donderdagavond een inhaalwedstrijd tegen de no. 3 DSC uit Diepenveen. In de beginfase deden beide teams weinig voor elkaar onder. Holten had moeite met de stugge verdediging van DSC. Dit leidde tot een ruststand van 11-7. In de tweede helft pakte Holten het beter aan en liep het nog beter. Dit leidde tot een keurige 22-11 overwinning, waardoor Holten zo goed als zeker is van de 2e plaats. Holten moet nog uit tegen koploper Broekland, maar dat team heeft 1 punt voorsprong maar een wedstrijd minder gespeeld.

Meisjes E 1 speelde uit tegen Schalkhaar. Beide teams speelden een betere wedstrijd dan 2 weken geleden. De thuisploeg hield zich echter weinig aan het spelconcept dat het NHV voorstaat. Daardoor had Holten moeite met scoren. Het was verder een leuke wedstrijd waar Holten helaas met 16-9 verloor.